DVIŽNI MEHANIZMI AVENTOS

Sistem dvižnih vrat AVENTOS prinaša visoko stopnjo udobja pri premikanju vrat viseče omarice. Celo večje in težje dvižne stranice se z lahkoto premikajo. AVENTOS je posebno priročen, kajti ohranja svobodo pri gibanju za uporabnika in zagotavlja dovolj prostora v višini glave.

Sistem AVENTOS uporabniku pohištva omogoča neovirano gibanje in dovolj prostora v višini glave. Med uporabo kuhinje lahko dvižna stranica ostane neovirano odprta.

S kombinacijo lahkotnega odpiranja in vgrajenega sistema BLUMOTION poskrbi program AVENTOS za novo, čutno doživetje pri odpiranju in zapiranju. S tehnologijo gibanja SERVO-DRIVE ali TIP-ON je tudi upravljanje dvižnih stranic brez ročajev lahko enostavno.

Ali pri svojem konceptu kuhinje prisegate na vodoravne reže? AVENTOS omogoča, da je dizajn v spodnji omarici uporabljen tudi v viseči omarici – brez prekinitve navpičnega videza rež.

Aventos HF top – za dvodelna vrata

AVENTOS HF top je prava izbira za visoko in srednje visoko visečo omarico. Tako je mogoče z dvema sprednjima stranicama oblikovati velike dvižne stranice in s tem ustvariti veliko svobodo gibanja. Dvodelna dvižna vrata lahko ostanejo odprta tudi med uporabo.

Za višine korpusa od 480 do – zdaj novo – 1200 mm in širine korpusa do 1800 mm. Tako je s sistemom AVENTOS HF top mogoče realizirati tudi dodatne omarice na delovni plošči.

Aventos HS top – za nihajna vrata

Dvižni mehanizem AVENTOS HS top v viseči omarici daje občutek breztežnosti: velike enodelne sprednje stranice je mogoče z njim preprosto premikati, dostop do predmetov se ohrani v vsakem trenutku. Tako preprosto realizirate tudi nenavadne oblikovne različice, kot so okrasne letve ali stranice.

AVENTOS HS top omogoča dimenzije korpusa višine od 350 do 800 mm in širine do 1800 mm.

S sistemom AVENTOS HS top lahko velike enodelne dvižne stranice realizirate z lesenimi sprednjimi stranicami ter z ozkimi ali širokimi aluminijastimi okvirji in celo s tankimi sprednjimi stranicami

Aventos HL top – za vzporedna vrata

Majhne dvižne stranice, ki se vzporedno premikajo navzgor

Svoje stranke presenetite z dvižnimi stranicami, ki popolnoma sprostijo območje premikanja: dvižne stranice z AVENTOS HL top so primerne za omarice nad delovnimi površinami. Z dodatno omarico na delovni površini lahko tudi električne naprave elegantno skrijete za sprednjo stranico.

Dimenzije korpusa: z okovjem za dvižna vrata lahko realizirate korpuse višine od 300 do 580 mm in širine 1800 mm.

Aventos HK top – za preklopna vrata

Velike sprednje stranice se poklopijo navzgor

Če je nad visečo omarico ali visoko omaro malo prostora, je najprimernejša izbira AVENTOS HK top. Poklopna dvižna vrata komajda pokrivajo spodnji korpus, zato nizka višina stropa ni ovira. Celo večje in težje dvižne stranice se z lahkoto odpirajo. Pri sprednjih stranicah brez ročajev zagotavljata tehnologiji gibanja SERVO-DRIVE in TIP-ON električno oz. mehansko podporo.

Za višine korpusa od 205 do 600 mm in širine korpusa do 1800 mm.

AVENTOS HK top vam pomaga pri montaži in obdelavi s številnimi vključenimi funkcijami, kot sta varnostna rešitev in omejevalnik odpiralnega kota. A tudi tekom uporabe boste ugotovili, da sta odpiranje in zapiranje, celo večjih in težjih dvižnih stranic, občutno lažja.

Aventos HK-S – za manjša preklopna vrata

Za majhne sprednje stranice visokih in visečih omaric

S poklopnimi dvižnimi vrati AVENTOS HK-S je skladiščni prostor optimalno izkoriščen, npr. nad hladilnikom ali shrambno omaro. Pri tem se kompakten zbiralnik moči usklajeno prilega v majhne korpuse in prepriča z izjemnim udobjem montaže in upravljanja.

Za višine korpusa do največ 600 mm in širine omare do 1800 mm (odvisno od faktorja moči).

Aventos HK-XS – za manjša preklopna vrata

Za majhne, lahke dvižne stranice v visoki omari in viseči omarici

AVENTOS HK-XS zaradi svoje tanke zasnove omogoča proste roke pri oblikovanju majhnih visokih in visečih omaric. Zaradi tega je mogoče udobno opremiti tudi korpuse z majhno notranjo globino. Simetrični zbiralnik moči je mogoče uporabiti na eni ali obeh straneh. S tem je omogočena izvedba večjih, težjih sprednjih stranic.

Za višine korpusov od 240 do 600 mm. Širine omare v odvisnosti od faktorja moči. Notranja globina znaša najmanj 100 mm.

Aventos HKi – integrirani mehanizem

Zahvaljujoč kompaktni in ozki zasnovi je mogoče AVENTOS HKi popolnoma integrirati v stransko stranico korpusa. Okovje za poklopna dvižna vrata se tako spoji s pohištvom in vam omogoča nove možnosti dizajna s kakovostno estetiko. Rezultat je lično pohištvo s popolno svobodo oblikovanja.

Včasih je potrebno nekaj odvzeti oz. odstraniti, da se pridobi nekaj novega. Za AVENTOS HKi je to približno 750 cm³ – dobro napolnjen kozarec žagovine, ki ustvari prostor v stranici korpusa. S tem se pridobi ogromno prostora za oblikovanje novega dizajna pohištva s poklopnimi dvižnimi vrati, popolnoma integriranimi v stransko stranico.

Celo pri sprednjih stranicah iz stekla – integriran globlji izvlek ostane v zaprtem stanju neviden. Pri odpiranju se prikažejo vidni deli AVENTOS HKi v elegantni onyx črni barvi.

Tehnologija integriranega globljega izvleka je skrita v stranski stranici, kljub temu pav jo je vedno mogoče občutiti: nastavitev zbiralnika moči s sprednje strani, integriran omejevalnik odpiralnega kota ter brezstopenjska zaustavitev. To omogoča popolno svobodo gibanja in idealen dostop do predmetov.

AVENTOS HKi je tako ozek, da je za okovje dovolj prostora pri debelini stranske stene samo 16 mm. Tudi pri dimenzijah imate na voljo veliko kreativnih možnosti in lahko realizirate vse običajne dimenzije: za korpuse z višino do 600 mm in širino do 1800 mm.

Preberi več