ODMIČNE SPONE

Ker je gibanje več kot le odpiranje in zapiranje

Potrebe strank so največja spodbuda za nadaljnji razvoj Blumovih okovij in razlog, zakaj se njihov program odmičnih spon stalno povečuje. Ponujamo primerno rešitev za vaš pohištveni projekt.

V odmičnih sponah podjetja Blum je celotno tehnično strokovno znanje naših inženirjev, skupaj z njihovim izumiteljskim duhom, s pomočjo katerega nastaja edinstvena funkcionalnost podjetja Blum. Sisteme odmičnih spon v celoti odlikujejo zanesljivo delovanje, izjemno udobje pri nastavitvi in montaži ter privlačen dizajn. Zato morajo odmične spone prestati preizkuse z 200.000 odpiranji in zapiranji.

Clip top Blumotion

V sistemu CLIP top BLUMOTION so na najmanjšem prostoru združene inovativna tehnologija, mednarodno priznan dizajn in udobje pri premikanju – mehanizem blaženja BLUMOTION je namreč vgrajen v posodico odmične spone.

Kot ura natančni poteki dela – vgrajeno blaženje je tehnično izpopolnjena rešitev. Z njo se bodo pohištvena vrata lahno in tiho zapirala.

Vgrajeno blaženje je tehnično izpopolnjena rešitev. Z njo se bodo pohištvena vrata lahno in tiho zapirala.

Blaženje BLUMOTION prilagaja dinamiko vrat pri zapiranju. Obremenitev zaradi teže sprednje stranice se prav tako upošteva kot sila pri zapiranju.

Za visoko kakovost gibanja pri manjših ali lažjih vratih se lahko funkcija BLUMOTION po potrebi enostavno dezaktivira.

S 110-stopinjsko odmično spono lahko – glede na pripirno možnost – realizirate tudi debelejša vrata do 24 mm. Z novim vrtiščem – zato, da odprta vrata ne udarijo ob sprednji rob korpusa.

107-stopinjska odmična spona CLIP top BLUMOTION navdušuje z majhno globino vrtanja posodice samo 11,5 mm. Zaradi tega je odmična spona za vrata pohištva primerna že od debeline 15 mm.

Naš cilj pri elegantnem dizajnu izdelka: prvorazredno delovanje in prepričljiv videz. Oba tvoritakakovosten karakter sistema CLIP top BLUMOTION.

Odmične spone v Onyx črni barvi

Temno pohištvo se ponaša s preprosto eleganco – zunaj in znotraj. Odmične spone v onyx črni barvi se nevsiljivo vstavijo v pohištvo in ga poudarijo. Za večjo svobodo oblikovanja kakovostnega pohištva, brez kompromisov pri dizajnu.

Vse običajne vrste odmičnih spon, npr. standardne odmične spone, odmične spone za profilna vrata in podporne odmične spone, so na voljo v temni barvi. Za visoko kakovost gibanja pri manjših ali lažjih vratih se lahko funkcija BLUMOTION po potrebi dezaktivira.

Najpomembnejše odmične spone za standardno in širokokotno uporabo so na voljo brez vzmeti, kar omogoča kombiniranje s funkcijo TIP-ON za vrata.

Clip Top

Neštetokrat preverjen mehanizem CLIP. Za hitro pritrditev in odstranitev sprednje stranice brez orodja.

Brezstopenjska tridimenzionalna nastavitev z nastavitvijo globine prek navojnega polža in ekscentrične nastavitve višine pri izbranih montažnih ploščah.

Odmične spone CLIP top kombinirajte z blaženjem zapiranja BLUMOTION ali mehansko odpiralno oporo TIP-ON za vrata.

Za stranke, ki imajo rade živahnost, se sistem CLIP top dopolni s funkcijo blaženja BLUMOTION za nežno in tiho zapiranje. Kdor se želi izogniti vratnim ročajem, lahko uporabi funkcionalno odpiralno oporo TIP-ON za vrata.

Expando T

Expando T je osnova pritrjevalnega sistema za tanke sprednje stranice. Jeklena sidrišča poskrbijo za čvrsto pritrjenost v trdih materialih, plastične spone pa zagotovijo čvrstost pri mehkih materialih.

Enostavneje ne gre. Zato so v podjetju Blum razvili pritrjevalni sistem, s katerim so takoj izvedljive tri uporabe hkrati: dvižna vrata, vrata in izvleki.

Izbrane vrste dvižnih stranic– AVENTOS HK top, HS in HL – je mogoče izvesti s pritrjevalnim sistemom za tanke sprednje stranice, pri čemer se pritrdilni položaj ne spremeni.

Zaradi novega pritrjevalnega mehanizma EXPANDO T ni potrebno vrtanje za posodico. Pri sponah CLIP top BLUMOTION za tanka vrata je funkcija BLUMOTION vključena v odmični sponi.

Modul

Modul je ekonomična odmična spona s preizkušeno, kombinirano tehniko vstavljanja in privijanja.

Pri izdelavi pohištva je funkcionalni asortiment odmičnih spon zelo cenjen.

Kratka natična pot omogoča preprosto montažo sprednje stranice na korpus in prek tridimenzionalne možnosti nastavitve je dosežen enakomeren videz rež. Integrirano varovanje pred snetjem skrbi za to, da vrata medtem ostanejo varno v svojem položaju.

Preberi več