SISTEM VODIL

Kakovost iz jekla za ideje iz lesa

Sistemi vodil Blum ponujajo kakovost iz jekla za vaše ideje iz lesa. Nudijo primerno rešitev za vsako zahtevo: vsestranski sistem vodil TANDEM ali prefinjeni sistem vodil MOVENTO. Za še več udobja so vam na voljo različne tehnologije gibanja. Naše prilagojene storitve in obdelovalni pripomočki vas podpirajo pri preprostem načrtovanju in montaži.

Glede na zahteve lahko za vaš predal izbirate med različnimi izvedbami: viden ali prikrit sistem vodil z velikim naborom nazivnih dolžin, načinov izvleka in obremenitvenih razredov od 30 do 70 kg. Pri sistemu TANDEM sta poleg tega na voljo tudi dva načina pritrditve. Sistemi vodil Blum se lahko uporabljajo z do 4 tehnologijami gibanja za nežno in tiho odpiranje in zapiranje.

S sistemi vodil Blum postane gibanje lesenih predalov posebno doživetje. Svojo stabilnost in obremenljivost dokazujejo pri zahtevni vsakodnevni uporabi v kuhinji. Prav tako primerni pa so za uporabo v kopalnici, predsobi, dnevni sobi ali spalnici. Ni važno, kje – Blumovi sistemi vodil poskrbijo za večjo kakovost bivanja.

Sistema MOVENTO in TANDEM sta zasnovana za 100.000 odpiranj in zapiranj, od tega 30.000-krat do konca. Plastični valjčki vodilnih tirnic z nizko stopnjo obrabe preprečujejo obrabo kovinskih delov. Natančnost pri izdelavi je pri Blumu izjemno pomembna.

Za Blumove sisteme vodil vam ponujamo prilagojene storitve in obdelovalne pripomočke, ki vam pomagajo v celotni vrednostni verigi. Konfiguratorji so vam v pomoč pri digitalnem načrtovanju. Rezultat preprosto izvozite v svojo programsko opremo CAD. Znaten prihranek časa: z uporabo različnih tehnologij gibanja ostanejo vrtalna shema in pritrdilni položaji enaki.

Movento

Prikriti sistem vodil MOVENTO je prefinjena rešitev za vaše ideje iz lesa. Za največjo mirnost teka poskrbi sinhroniziran lahen tek. Štiridimenzionalne nastavitvene možnosti zagotavljajo enakomeren videz rež. Poleg tega se polni izvlek ponaša z visoko stabilnostjo in obremenljivostjo. MOVENTO se lahko uporablja z vsemi štirimi tehnologijami gibanja za nežno in tiho odpiranje in zapiranje.

Posebnost sistema vodil MOVENTO je sinhroniziran lahek tek. Komponente tirnice delujejo enakomerno in skorajda neslišno – za nežno in preprosto odpiranje in zapiranje. Plastični valjčki z nizko stopnjo obrabe zagotavljajo optimalno porazdelitev teže.

Vaše stranke bodo znale ceniti visoko udobje pri premikanju sistema MOVENTO: vodilna tirnica pri odpiranju predalov takoj preide v lahkoten tek. Zahvaljujoč blaženju BLUMOTION je tudi zapiranje nežno in tiho – celo pri sunkovitem zapiranju težkih izvlekov.

Sistem MOVENTO je stabilen in obremenljiv. Zahvaljujoč dobrim rezultatom pri povešenju je sistem vodil primeren tudi za uporabo blizu tal. Tako je polni izvlek z obremenitvenima razredoma 40 in 70 kg prva izbira. Za vse stanovanjske prostore, tudi pri uporabi širokih, visokih in globokih izvlekov.

Tandem

Prikriti sistem vodil TANDEM je vsestranska rešitev za vaše ideje iz lesa. Zahvaljujoč izjemno obsežnemu programu vam omogoča posebno prilagodljivost pri oblikovanju. Izbirate lahko iz širokega nabora nazivnih dolžin, različnih načinov izvleka in obremenitvenih razredov ter izbirnih tehnologij gibanja za nežno in tiho odpiranje in zapiranje.

Posebna prednost sistema TANDEM je obsežen program. Prikrit sistem vodil lahko obremenite z največ 30 kg in je na voljo kot polni ali delni izvlek. Poleg tega je na voljo velik nabor nazivnih dolžin – od 250 do 650 mm.

Sistem vodil TANDEM odlikuje miren, lahkoten tek. Plastični valjčki z nizko stopnjo obrabe poskrbijo za boljšo porazdelitev teže predala in preprečujejo obrabo kovinskih delov. Tehnologije gibanja Blum omogočajo neslišno odpiranje in zapiranje predalov.

S prikritim sistemom vodil so možni izvleki blizu tal ter zelo široki, visoki in globoki izvleki. To je mogoče zaradi stabilnosti in dobrih rezultatov pri povešenju – celo pri polni obremenitvi predala. Tako vaše stranke pridobijo dragocen shranjevalni prostor v vseh bivalnih prostorih.

Preberi več