OKOVJE BLUM

Kakovost izdelkov Blum

Kot kakovost izdelka razumemo več kot le dizajn in delovanje. Okovja Blum lahko tudi uporabite vsestransko, jih natančno obdelate in precizno montirate.

Z izdelki Blum bo uporaba pohištva udobnejša in vaš vsakdan lažji. Njihov lastni oddelek raziskovanja potreb natančno opazuje in že vrsto let raziskuje potrebe uporabnikov pohištva po vsem svetu.

Spremljanje trendov
Pri Blumu se intenzivno ukvarjajo z raziskovanjem trendov, da lahko pohištvo prihodnosti že danes vključite v svoj program. Opazujejo, kako se spreminjajo sodobni svetovi bivanja, kateri pohištveni trendi prihajajo in odhajajo – in kateri ostajajo. Z okovji Blum vas podpiramo pri izdelavi trendovskega pohištva visoke kakovosti.

Težnje strank
Okovje je le tako dobro, kot ga je mogoče prodati, obdelati in nastaviti. Pri razvoju izdelka se pri podjetju Blum vedno ravnajo po vrednostni verigi strank. Sodelovanje z industrijo in obrtjo pomeni najboljšo naložbo, s katero zagotavljajo kakovost naših izdelkov.

Prototipi
Že v fazi zgodnjega razvoja se morajo Blumove ideje za izdelke izkazati kot uporabne tudi v praksi. Ne zanašajo se zgolj na računalniške simulacije. Izdelke, kot prototipe uporabljajo v laboratorijskih kuhinjah in pustijo, da z njimi kuhajo preizkuševalci – ali pa kuhajo kar sami. S temi spoznanji optimizirajo svoje koncepte izdelkov.

Skupno se predali, izvleki, vrata ali dvižne stranice v kuhinji odprejo in znova zaprejo več kot 80-krat dnevno.

Izdelava posameznih delov
Okovja Blum postajajo vse manjša, vendar obenem prinašajo vse več funkcij. Tako je odmična spona CLIP top BLUMOTION sestavljena iz kar 58 sestavnih delov, ki odlično delujejo med seboj. Ker je pri tej inženirski storitvi pomembna vsaka stotinka milimetra, so za vsak sestavni del razvili natančne smernice za mere in kakovost materialov. Upoštevanje teh smernic redno preverjajo že med proizvodnjo.

Blum je pridobil že več kot 2100 patentov po vsem svetu.

Stroji in naprave
Da lahko stroji in naprave na vseh proizvodnih lokacijah ustrezajo visokim standardom kakovosti, številne med njimi pri Blumu razvijajo sami. S standardiziranimi določili za preverjanje in avtomatiziranimi testnimi postajami izdelujejo tudi najmanjše sestavne dele v velikih količinah in nespremenjeni kakovosti.

Kontrole kakovosti
Za kontrolo kakovosti pri izdelavi uporabljajo na stotine postaj z merilnimi pripomočki, ki so posebej prilagojeni njihovim izdelkom. Številne med njimi skonstruirajo sami, temeljne tehnologije pa razvijajo naprej skupaj s proizvajalci. Tako pri podjetju Blum po svetu uporabljajo več kot 26.000 različnih sredstev za preizkušanje – od preprostih kljunastih meril do naprav za računalniško tomografijo.

Zunanje institucije za preverjanje
Izdelki podjetja Blum so skladni z mednarodnimi standardi in smernicami. Zato tesno sodelujejo z zunanjimi institucijami za preverjanje. Njihove lastne, pogosto višje standarde kakovosti lahko dosegajo zgolj zato, ker si njihovi zaposleni in zaposlene prizadevajo za najboljšo kakovost. Vsak nekaj prispeva – od prve ideje pa vse do končnega izdelka.

Gibalni in obremenitveni testi
Blumove raziskave so pokazale, kako težak je lahko vsakdan za pohištvo. Sistemi dvižnih vrat, odmičnih spon, izvlečni sistemi in žepni sistemi prepričajo z nespremenjeno visoko funkcionalnostjo celo pri velikih obremenitvah. To dokazujejo z uspešnim prestajanjem strogih gibalnih in obremenitvenih testov. Zgolj intenzivno testirane stvari dajo na trg in jih predstavijo strankam in partnerjem za pohištvo po svetu.

200.000 odpiralnih in zapiralnih gibanj pri testiranju odmičnih spon.

Preizkus korozije
Še ena značilnost izdelkov Blum: kakovostna površina posameznih sestavnih delov. Dolgo življenjsko dobo okovij preizkušajo tako, da jih izpostavljajo vročini, vodi in soli. Tako simulirajo 20 let neprekinjene uporabe – v le nekaj urah. Ko v laboratoriju izčrpajo vse možnosti za izboljšave, so okovja pripravljena za uporabo v pohištvu.

Preverjanje materialov
Tako pri plastiki kot pri jeklu preverjajo kakovost materialov v posameznih komponentah in končnih izdelkih z različnimi preizkusnimi postopki. S posebno opremo za preizkušanje lahko poleg staranja in obrabljenosti materiala simulirajo tudi različne podnebne razmere. Okovja Blum so jim navsezadnje – odvisno od trga – izpostavljena več let.

Prepoznavnost originalnih izdelkov Blum
Gibanje ni enako gibanju – kakovost je v podrobnostih. Zato so okovja Blum zasnovana tako, da pri uporabi v vsakdanjem življenju prepričajo z visoko funkcionalnostjo in dolgo življenjsko dobo. Zato se odločite za original.