FURNIRANE PLOŠČE

Furnirana plošča je vrsta lesene plošče, ki je sestavljena iz več plasti furnirja. Furnir je tanek rez lesa, ki se pridobi s pomočjo rezanja ali luščenja debelih lesenih plošč. Te tanke plasti furnirja se nato prilepijo na osnovno ploščo, običajno iz lesa, iverne plošče ali drugih materialov, kot je MDF (medium-density fiberboard).


Furnirana plošča ponuja estetsko privlačen videz lesa po ugodnejši ceni v primerjavi z masivnim lesom. Lahko je obdelana z različnimi vrstami furnirja, kot so hrast, javor, oreh, češnja in mnogi drugi, kar omogoča raznolike možnosti dizajna. Poleg tega je furnirana plošča običajno bolj stabilna od masivnega lesa, saj je manj občutljiva na spremembe vlage in temperature.


Odkrijte čar lesa na najvišji ravni s Kaindlovimi vrhunskimi furniranimi ploščami, ki združujejo naravno lepoto lesa z vrhunsko estetiko in funkcionalnostjo. Vsaka plošča je skrbno oblikovana z uporabo najkakovostnejših furnirjev. Skupaj z naravno raščenimi lesnimi strukturami, razpokami in grčami, zagotavljajo edinstven in izjemno privlačen videz.

Furnirane plošče – iverne

Iverne furnirane plošče združujejo eleganco naravnega lesa in praktičnost sodobne obdelave materialov. Ta kombinacija omogoča, da iverne furnirne plošče ponujajo videz in občutek pravega lesa, hkrati pa so cenovno bolj dostopne in okolju prijazne. So izjemno vsestranske – s širokom izborom barv, vzorcev in tekstur se prilagajajo različnim oblikovalskim potrebam in se zato uporabljajo v različnih prostorih. Plošče so lahke in enostavne za obdelavo, kar olajša njihovo namestitev in oblikovanje. Poleg tega so odporne na vlago in obrabo – njihova trpežnost zagotavlja dolgotrajno uporabo in ohranja brezčasen videz.
To popolnoma avtentično izkušnjo boste doživeli s Kaindl REALwood kolekcijo in tremi podkategorijami, ki vam omogočajo prosto in široko izbiro materiala.

Furnirane plošče – MDF

Izdelane iz visokokakovostnega lesa, kot so bukev, smreka in jelka, z dodatkom smole, so MDF plošče homogene, stabilne in visoko kvalitetne. Njihova enakomerna gostota po celotni debelini omogoča natančno obdelavo robov in globinsko rezkanje, kar odpira vrata kreativnim oblikovalskim rešitvam. Te plošče so idealne za oplemenitenje z melaminskim papirjem, pa tudi za lakiranje in oplaščanje, kar vam omogoča, da prilagodite videz po svojih željah. Prednost MDF plošč je tudi v tem, da ne vsebujejo formaldehida, kar prispeva k zdravju in varnosti vašega delovnega okolja.
Odkrijte Kaindlovo vrhunsko kakovost in vsestranskost furniranih MDF plošč.

Furnirane plošče – širinsko lepljenje (FUMAKO)

Furnirane plošče z naprednim postopkom širinskega lepljenja so izjemna mešanica estetske prefinjenosti in tehnične izjemnosti. Ponujajo povsem nov pristop k oblikovanju in gradnji, ki združuje naravno lepoto lesa s trdnostjo, prilagojeno sodobnim potrebam. Plošče so masivne in dosegljive v različnih vizualnih dizajnih kakovostnega videza, površina je primerna tudi za nadaljnjo obdelavo in tako nudi odlično razmerje med ceno in uporabnostjo.
Med drugim podjetje Kaindl predstavlja ekološko masivno ploščo, povsem iz hrastovega lesa – FUMAKO. Vsaka plošča se lahko izrazi z naravnimi barvnimi odtenki, edinstvenimi vzorci in teksturami lesa, ki se prelivajo čez celotno površino brez prekinitev.

Prelistaj katalog

Kolekcija Kaindl RealWood:

Preberi več