LAHKE KONSTRUKCIJSKE PLOŠČE

Lahke konstrukcijske plošče so inovativne gradbene komponente, ki združujejo trdnost in vzdržljivost z lahkotnostjo materiala. Narejene so z uporabo naprednih tehnologij, ki omogočajo, da so plošče izjemno lahke, hkrati pa ohranjajo visoko nosilnost in stabilnost. Te plošče so odlična izbira za različne gradbene projekte, kjer je potrebna močna konstrukcija, hkrati pa želimo zmanjšati obremenitev na konstrukcijski sistem. Poleg tega lahke konstrukcijske plošče omogočajo enostavno obdelavo, kar olajša njihovo vgradnjo in prilagajanje specifičnim zahtevam projektov.


Naše sodelovanje z zvestimi dobavitelji prispeva k visoki kvaliteti in raznovrstnosti lahkih konstrukcijskih plošč, ki so na voljo v naši ponudbi

Lahke konstrukcijske plošče – lisocore

V svetu gradbenih in oblikovalskih inovacij se LISOCORE® kaže kot vrhunski material, ki združuje visoko zmogljivost konstrukcije, izjemno nizko težo in presenetljivo visoko trdnost. Ta sodobni material dosega svoje odlične lastnosti zaradi svoje edinstvene strukture, ki jo sestavljata vsaj dva tanka pokrivna sloja, ki sta med seboj povezana s tridimenzionalno stisnjenim jedrom pri čemur je uporabljenega manj kot 50% surovin. Vrhunsko razvit kompozitni material je tako najbolj primeren za unikatne lahke izdelke, kjer je pomembna majhna teža. Material prepriča tudi zaradi visoke stabilnosti robov, nizke tolerance debeline in majhnega drsenja slojev. Ultra lahka in hkrati trdna konstrukcija z možnostjo sodobnega oblikovanja so med drugim zelo pomembni dejavniki pri izdelavi počitniških prikolic in mobilnih hišk.
Naš dobavitelj Pyrus Panels, pionir v trajnostnih materialih, ustvarja in postavlja nove standarde v gradbeni in industrijski panogi. S predanostjo k okolju, inovacijam in kakovosti skupaj z LISOCORE® linijo gradimo trajnostno prihodnost.

Preberi več

Lahke konstrukcijske plošče – iverokal

Iverokala ali luknjasta iverica se uporablja pri izdelavi vratnih kril. Njegova uporaba omogoča zmanjšanje teže vratnega krila do polovice v primerjavi s polnimi vratnimi krili. Prednost iverokala je, da se zelo malo razteza, zaradi česar je še posebno primeren za vratna krila z občutljivo površino.
Naš vrhunski dobavitelj Sauderland Spanplatte ponuja ne samo polnilo za vratna krila, temveč celoten koncept, ki zadovolji vse potrebe v smislu kakovosti in učinkovitosti. Koncept temelji na uporabi iverokala in prinaša različne prednosti, vključno z mehansko odpornostjo, ekonomsko učinkovitostjo, zvočno izolacijo in ognjevarnostjo ter z nizko težo

Preberi več

Lahke konstrukcijske plošče – iverna plošča z manjšo težo

Lahke iverne plošče združujejo različno velike kose lesa, sprešane z majhnimi kroglicami stiroporja, kar omogoča zmanjšanje teže plošče za 30 odstotkov. Te plošče so široko uporabne, predvsem v izdelavi kakovostnih vratnih kril, pohištvenega interiorja ter pri izdelavi lahkega pohištva, kjer je nizka teža ključna. Prednosti uporabe lahkih iver plošč so očitne, saj prinašajo opazno zmanjšanje teže plošč, kar olajša rokovanje pri transportu, montaži in premikanju pohištva. Kljub lažji teži ohranjajo robustnost, kar omogoča enako zanesljivo uporabo kot standardne iverne plošče. S tem predstavljajo odlično alternativo dražjim lahkim proizvodom.