HDF PLOŠČE

HDF plošče (High-Density Fiberboard) imajo visoko gostoto vlaknenih plošč in so priljubljen material v gradbeništvu, notranjem oblikovanju in pohištveni industriji. Gre za vrsto vezane plošče, izdelane iz drobno sesekljanih lesnih vlaken, ki so stisnjena in lepljena skupaj pod visokim tlakom in temperaturo. Tako nastane trdna in enakomerna plošča brez vozlov in razpok.


HDF plošče so znane po svoji izjemni trdnosti in gostoti. So bolj odporne na vlago in deformacije kot običajne lesene plošče, kar jih naredi primernega materiala za različne aplikacije. Pogosto se uporabljajo za izdelavo notranjih vrat, pohištva, stenskih oblog, talnih oblog, dekorativnih elementov in drugih notranjih površin.


Ena od glavnih prednosti HDF plošč je njihova gladka in homogena površina, ki omogoča enostavno barvanje, lakiranje ali oblaganje s folijo. To jih naredi idealne za ustvarjanje estetsko privlačnih notranjih prostorov. Poleg tega so HDF plošče okolju prijazne, saj se izdelujejo iz recikliranih lesnih vlaken in lepila na vodni osnovi, kar zmanjšuje negativne vplive na okolje.

HDF plošče uporabljajo za različne namene, od izdelave notranjih vrat in pohištva do izdelave dekorativnih elementov in stenskih oblog. Njihova vsestranskost, trpežnost in estetske lastnosti jih naredijo priljubljenim materialom med arhitekti, oblikovalci in gradbeniki.

Preberi več