ROBNI TRAKOVI

ZA LAKIRANJE

ROBNI TRAKOVI EXwood®

Idealni za spremenljive vremenske pogoje

Robni trakovi za lakiranje so posebej oblikovani trakovi, ki se uporabljajo za zaščito in estetsko obdelavo robov lakiranih površin. Namenjeni so ustvarjanju čistega in natančnega zaključka, preprečujejo morebitne poškodbe robov med postopkom lakiranja ter pripomorejo k izboljšanju videza končnega izdelka. Ti trakovi so prilagojeni posebnim potrebam postopkov lakiranja, zagotavljajo natančno in enakomerno nanašanje barve ter preprečujejo prehod le-te na neželene dele površine. Na voljo so v različnih širinah in debelinah, prilagajajo se specifičnim zahtevam uporabnikov in so ključni pri doseganju visoke kakovosti lakiranih površin.

Posebej primerni za lakirane površine so vrhunski robni trakovi EXwood®, ki so narejeni iz posebnega kompozitnega materiala, ki združuje lesna vlakna in polipropilen. Od ostalih izstopajo ker imajo izjemno sposobnost prilagajanja razmeram – ti trakovi se krčijo in raztezajo v enakem razmerju kot material plošče, kar je še posebej pomembno v spreminjajočih se vremenskih razmerah, kot je nihanje vlažnosti. Z njihovo uporabo je tako v spreminjajočih se razmerah, možnost razpok na robovih minimalna.

Robne trakove EXwood® se lahko obdeluje s poliolefinskimi, EVA ali PU lepili, z nanašanjem vseh standardnih lakov. Velika prednost je, da ne zahtevajo nobene dodatne obdelave – površina ne sme biti predhodno brušena ali obdelana s topili.

Vse surovine so okolju prijazne, brez formaldehida in z nizko vsebnostjo topil ali brez topil. Vsi trakovi ustrezajo zahtevam E1.

Dimenzije:
– 24 mm x 2 mm x 100 tm na kolutu
– 35 mm x 2 mm x 100 tm na kolutu