Pomagamo in svetujemo pri izbiri

Začetki podjetja STARMAN d.o.o., katerega sta ustanovila zakonca STARMAN, segajo v leto 1990, ko je začelo delovati v kletnih prostorih njune privatne hiše. Vse do leta 2006 je podjetje delovalo na dveh ločenih lokacijah. Konec poslovnega leta 2005 je podjetje zaključilo z gradnjo poslovno skladiščnega objekta v Poslovni coni  Komenda  v velikosti 11.000 m2.

Osnovna dejavnost podjetja je veleprodaja kovinskega programa (pohištveno okovje, vijaki, led luči, stavbno okovje ...) in lesnega programa (iverne plošče, laminati, MDF plošče, delovne plošče, ultrapasi, kompakt plošče, akrilne plošče ...) in orodij ter ostalih repromaterialov za potrebe lesne industrije in obrti ter blaga široke potrošnje za trgovine.

Veleprodajni program obsega preko 23.000 različnih izdelkov, katere dobavlja preko 120 tujih in 90 domačih dobaviteljev. Pri izbiri dobaviteljev upoštevamo različne kriterije, upoštevamo pa tudi kriterije, ki so določeni v ISO standardu.

Blago iz veleprodajnega programa STARMAN d.o.o. prodajamo na celotnem slovenskem trgu ter izvažamo na tuje trge, predvsem v Hrvaško, Bosno in Hercegovino, Črno goro, Makedonijo in Srbijo.

Od leta 1998 imamo delovni proces certificiran po standardu ISO 9001. Od septembra 2018 pa je certifikat sistema kakovosti usklajen po novem standardu ISO 9001:2015. Proizvodi iz lesnega prodajnega programa so v zelo veliki večini certificiran s certifikatom PEFC™, na željo stranke pa lahko po naročilu zagotovimo tudi certifikat FSC ®.